Snabba frallor. Det är underbart med nybakat bröd till frukost. De här bröden tar bara några minuter att göra och gräddningstiden är också kort. Bröden är allra godast nygräddade. Frys in de som blir över direkt och ta fram och tina dem försiktigt i mikron och ät dem ljumna.
SNABBA FRALLOR
12 st
7 dl vetemjöl (eller 5 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
75 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bröd av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något med mjölade händer.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.