TEKAKOR – FAVORITBRÖD Jag brukar fylla frysen med dessa supersaftiga, fluffiga tekakor. De är perfekta att ta fram och tina i mikron, då smakar de som nybakade igen. Jag älskar dem och de har alltid en rykande åtgång. Mina barn blir överlyckliga när jag överraskar dem med nybakade tekakor! :-)[/caption]
50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 tsk salt ½ dl ljus sirap 150 g smör, rumsvarmt 16–18 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.
4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
STEKPANNEBRÖD RECEPT Det mjuka, ljuvligt goda stekpannebröden tar bara några minuter att grädda i stekpannan. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in de stekpannebröd som blir över och tina dem i mikron och ät dem gärna ljumna med smör och ost. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Stekpannebröd 6 st …
Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut 2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka …
TEKAKOR RECEPT Saftiga, hembakta tekakor. Detta är ett riktigt favoritrecept. Bröden har en rykande åtgång och alla i familjen älskar dem! Går bra att frysa in! Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, men då blir bröden lite segare i konsistensen. Men supergoda ändå! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TEKAKOR 25–30 beroende på storlek …