Wienernougat – ett favoritgodis som är busenkelt att göra! Chokladen fullkomligt smälter i munnen och mina hemgjorda bitar är ännu godare än de färdigköpta! Förvara godiset i kylen. Här hittar ni recept på mer hemgjort godis – klicka här för mina recept!
Wienernougat
Ca 30 st
125 g mandelspån, rostade (orostade mandelspån går också bra, men rostade är ännu godare)
250 g nougat
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).
2. Smält nougaten och den all choklad över vattenbad. Rör ner den rostade mandeln.
3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.
4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i kylen. Här hittar ni recept på mer hemgjort godis – klicka här för mina recept!
Kan man frysa dem?
Går jättebra!