Tjockpannkaka, även kallad ugnspannkaka, är ett klassiskt pannkaksrecept som framförallt barnen älskar. Pannkakan är fluffig och mycket lättlagad. Smeten tar bara någon minut att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Servera gärna med vispgrädde och sylt.
Tips! Baka ugnspannkaka med bacon – klicka här för recept!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Tjockpannkaka
1 plåt
5 ägg
1 krm salt
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp äggen med en visp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll smeten i en smord ugnsplåt eller långpanna med höga kanter.
3. Grädda ugnspannkakan mitt i ugnen i 22–25 min eller tills den ser färdig ut på ytan. Servera med valfri sylt. Tips! Baka ugnspannkaka med bacon – klicka här för recept!
Tips! Tillaga baconugnspannkaka i ugn, supergott – klicka här för recept!