I samarbete med Dr. Oetker har jag gjort påskens allra godaste, läckraste tårta. Fyllningen i denna tårta är helt magisk på grund av Dr. Oetkers supersmarriga vaniljkräm (finns bland bakprylar i butiken). Jag har smaksatt fyllningen efter mina personliga favoriter som verkligen passar perfekt i påsk; passionsfrukt och citron. WOW vad gått det blev!
Tips! Tårtan ska frysas in i några timmar för att fyllningen stadga sig och den kan ätas antingen halvfrusen eller tinad. Ta fram den i god tid så den hinner tina. Det tar ca 45 minuter för att den ska bli halvfrusen och någon timme för att den ska tina helt. Lägg på dekoreringen av Suger Fondat precis före servering.
Tips! Så gör du påskliljan på tårtan – klicka här!
Passionsfrukt- och citroncheesecaketårta
12–16 bitar
Botten
300 g Digestivekex
125 g smör, smält
Fyllning
2 citroner
2 msk pressad citronsaft
5 dl mjölk
1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
3 äggvitor
3 passionsfrukter
4 dl vispgrädde (ska vispas)
1 dl strösocker
200 g färskost
1 dl vispgrädde, ovispad
Garnering
Dr. Oetker gul Sugar Fondant
florsocker
påsklilja gjord av Dr. Oetker Sugar Fondant (klicka här för steg-för-stegbilder)
GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Smula gönder Digestivekexen (för hand eller i en hushållsmixer med knivar). Blanda smulorna med det smälta smöret.
2. Tryck försiktigt ut smulorna i en springform, 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
3. Tvätta citronerna och riv det gula skalet fint på ett rivjärn.
4. Vispa ihop mjölk och Dr. Oetker vaniljkrämspulver till en vaniljkräm. Vispa snabbt och ordentligt så den inte bildas klumpar.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum.
6. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur köttet och kärnorna och lägg allt i en skål.
7. Vispa 4 dl vispgrädde fluffig, men ganska lös. Vispar inte för hårt.
8. Blanda ihop vispgrädden, riven citron, citronsaft, vaniljkräm, färskost, strösocker och passionsfrukt och 1 dl ovispad vispgrädde.
9. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
10. Bred ut fyllningen ovanpå Digestivebottnen.
11. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar eller tills den är genomfrusen. Tårtan ska ätas antingen halvfryst eller helt tinad. Den ställs i frysen för att fyllningen ska stadga sig ordentligt. Ta fram den ca 45 min före servering om den ska ätas halvfryst.
12. Garnering: Kavla ut Dr. Oetker sugar fondant tunt. Använd formen som mall och skär ut en rund form som är lika stor som tårtan. Lägg den ovanpå din cheesecake före servering.
13. Gör en påsklilja av Dr Oetker sugar fondant – klicka här för steg-för-stegbilder!
Hej, det går inte att se hur man gör påskliljan då länken ej fungerar.
Mvh Eva
Hej! Länken funkar när jag provar. Här kommer länken: http://www.lindasbakskola.se//2018/03/21/sa-gor-du-en-pasklilja-steg-for-steg/
Mvh Linda
Hej! Receptet är uppdaterat nu 🙂
Gjorde denna kakan idag. Blev mkt irriterad då det INTE stod i receptet var och när strösockret skulle tillsättas! Det finns två olika recept. På det ena stod det 1/2 dl socker och på denna sidan står det 1 dl socker? Nu får jag bara hoppas på att kakan smakar någorlunda bra???
Hej! Var hittar du receptet med 1/2 dl strösocker?
På en app som heter My Taste. Jag har printat receptet
Hej!
Min matbutik i byn har inte Dr. Oetker vaniljkräm. Vad skulle kunna fungera istället tror du? Marsankräm?
Hälsningar Emma
Ja????
Hej!
Jag har svårt att hitta De Oetkers produkter, ex vaniljkrämen. Karamellfärg är nästan det enda de har. Har kollat på tex ICA, Konsum och Willys. Har du tips var jag ska söka vidare.
Tack på förhand ?
Du kan använda en annan vaniljkräm också, den ska vara ganska tjock i konsistensen, inte rinnig. Mvh Linda
Hej Linda, får inte tag på den där vaniljkrämen – kan jag byta ut den mot något annat?
Ja marsankräm ????
I receptet står det 5 dl mjölk men på påsen med Dr Oetkers vaniljkräm står det 6 dl…..??
Hej! Det finns två olika recept på påsen. Ett med 4 dl och ett med 6 dl beroende på konsistens. Och i detta recept är det ett mellanting, 5 dl. Lycka till! Mvh Linda
Hej!
Kan denna stå frusen länge?
Skulle behöva göra den nu på fm men inte äta den förrän imorn em…
Eller ska man flytta den till kylen efter 5 timmar?
Den kan stå längre tid i frysen. Mvh Linda
Går ej att svara på kommentarer
Hej! Funkar marsansås om man inte hittar vaniljkräm?
Tack för fin blogg!
Ja det går bra????
Trollade fram den här ur frysen ikväll. Imorgon är det 20a Knut och den har hållit sig i frysen sen i påskas och blivit bortglömd. Lika otroligt god fortfarande. Jag gjorde den med hallon ist för passionsfrukt, men jag minns inte varför det blev så. Otroligt god och ja… den håller sig länge i frysen 😉