I samarbete med Dr. Oetker har jag gjort påskens allra godaste, läckraste tårta. Fyllningen i denna tårta är helt magisk på grund av Dr. Oetkers supersmarriga vaniljkräm (finns bland bakprylar i butiken). Jag har smaksatt fyllningen efter mina personliga favoriter som verkligen passar perfekt i påsk; passionsfrukt och citron. WOW vad gått det blev!
Tips! Tårtan ska frysas in i några timmar för att fyllningen stadga sig och den kan ätas antingen halvfrusen eller tinad. Ta fram den i god tid så den hinner tina. Det tar ca 45 minuter för att den ska bli halvfrusen och någon timme för att den ska tina helt. Lägg på dekoreringen av Suger Fondat precis före servering.
Tips! Så gör du påskliljan på tårtan – klicka här!
Passionsfrukt- och citroncheesecaketårta
12–16 bitarBotten300 g Digestivekex125 g smör, smältFyllning2 citroner
2 msk pressad citronsaft
5 dl mjölk1 påse Dr. Oetker vaniljkräm3 äggvitor3 passionsfrukter
4 dl vispgrädde (ska vispas)
1 dl strösocker
200 g färskost
1 dl vispgrädde, ovispadGarneringDr. Oetker gul Sugar Fondant florsockerpåsklilja gjord av Dr. Oetker Sugar Fondant (klicka här för steg-för-stegbilder)GÖR SÅ HÄR1. Botten: Smula gönder Digestivekexen (för hand eller i en hushållsmixer med knivar). Blanda smulorna med det smälta smöret.
2. Tryck försiktigt ut smulorna i en springform, 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
3. Tvätta citronerna och riv det gula skalet fint på ett rivjärn.
4. Vispa ihop mjölk och Dr. Oetker vaniljkrämspulver till en vaniljkräm. Vispa snabbt och ordentligt så den inte bildas klumpar.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum.
6. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur köttet och kärnorna och lägg allt i en skål.
7. Vispa 4 dl vispgrädde fluffig, men ganska lös. Vispar inte för hårt.
8. Blanda ihop vispgrädden, riven citron, citronsaft, vaniljkräm, färskost, strösocker och passionsfrukt och 1 dl ovispad vispgrädde.
9. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
10. Bred ut fyllningen ovanpå Digestivebottnen.
11. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar eller tills den är genomfrusen. Tårtan ska ätas antingen halvfryst eller helt tinad. Den ställs i frysen för att fyllningen ska stadga sig ordentligt. Ta fram den ca 45 min före servering om den ska ätas halvfryst.
12. Garnering: Kavla ut Dr. Oetker sugar fondant tunt. Använd formen som mall och skär ut en rund form som är lika stor som tårtan. Lägg den ovanpå din cheesecake före servering.
13. Gör en påsklilja av Dr Oetker sugar fondant – klicka här för steg-för-stegbilder!
[caption id="attachment_82271" align="" width="758"] Klicka här för att med steg-för-stegbilder se hur man gör påskliljan! [/caption]
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
Instämmer ejInstämmer
Jag samtycker att ett användarkonto skapas
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
Instämmer ejInstämmer
20 Kommentarer
äldsta
nyastemest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
6 år sedan
Hej, det går inte att se hur man gör påskliljan då länken ej fungerar.
Mvh Eva
Gjorde denna kakan idag. Blev mkt irriterad då det INTE stod i receptet var och när strösockret skulle tillsättas! Det finns två olika recept. På det ena stod det 1/2 dl socker och på denna sidan står det 1 dl socker? Nu får jag bara hoppas på att kakan smakar någorlunda bra???
Hej!
Jag har svårt att hitta De Oetkers produkter, ex vaniljkrämen. Karamellfärg är nästan det enda de har. Har kollat på tex ICA, Konsum och Willys. Har du tips var jag ska söka vidare.
Tack på förhand ?
Hej! Det finns två olika recept på påsen. Ett med 4 dl och ett med 6 dl beroende på konsistens. Och i detta recept är det ett mellanting, 5 dl. Lycka till! Mvh Linda
Anna
6 år sedan
Hej!
Kan denna stå frusen länge?
Skulle behöva göra den nu på fm men inte äta den förrän imorn em…
Eller ska man flytta den till kylen efter 5 timmar?
Trollade fram den här ur frysen ikväll. Imorgon är det 20a Knut och den har hållit sig i frysen sen i påskas och blivit bortglömd. Lika otroligt god fortfarande. Jag gjorde den med hallon ist för passionsfrukt, men jag minns inte varför det blev så. Otroligt god och ja… den håller sig länge i frysen 😉
Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.
I samarbete med Dr Oetker har jag gjort en påsklilja i Sugar Fondant. Ett roligt påskpyssel och en snygg dekoration på påsktårtan! Det är enkelt att göra denna fina blomma! Steg-för-stegbilderna nedan visar hur man gör. Så gör du en påsklilja – steg-för-steg Du behöver florsocker Dr. Oetker Sugar Fondant, gul och grön kavel papper penna …
Underbart god Tacopaj! Gör en superläcker paj av överbliven tacoköttfärs eller stek ny och tillaga denna superläckra, härliga tacopaj. Servera den gärna med en fräsch sallad. Tips! Servera en nyttig, supergod Kesosallad till pajen – klicka här för recept! Middagstips! Ljuvligt god kycklingfilé i sötsur gräddsås – klicka här för recept! Tacopaj Pajdeg 4 dl …
Magiskt god havrebollskladdkaka i långpanna. En superläcker kladdis som man inte kan sluta äta! Tips! Baka de allra godaste havrebollarna, riktiga favoriter – klicka här för recept! Tips! Baka en chokladbollskladdkaka i en vanlig rund form – klicka här för recept! Havrebollskladdkaka 24 bitar 250 g smör 1 krm salt 6 dl strösocker 1 dl …
Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept! Kärleksmums 25 bitar 4 ägg 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker ¾ dl kakao 2 ½ tsk bakpulver 150 g smör, smält 1 ½ dl mjölk 4 ½ dl vetemjöl Glasyr ca 2 msk kaffe ½ dl kakao 1 msk …
Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept! Kärleksmums 25 bitar 4 ägg 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker ¾ dl kakao 2 ½ tsk bakpulver 150 g smör, smält 1 ½ dl mjölk 4 ½ dl vetemjöl Glasyr ca 2 msk kaffe ½ dl kakao 1 msk …
Fluffig, hög och luftig tårtbotten. Den har en perfekt konsistens och passar alla tårtor och fyllningen kan varieras precis som man vill. Ett riktigt suveränt tårtbottenrecept. Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här! Recept på ljus, fluffig, perfekt tårtbotten – klicka här! Chokladtårtbotten Chokladbotten 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl …
Hummus är en kikärtsröra som man enkelt mixar ihop. Röran innehåller kikärtor, vitlök spiskummin och lite citron. Supergod och passar att dippa grönsaker i, som sås till kött, kyckling och grönsaker och på buffébordet. Hummus kan göras både med och utan tahini (sesampasta). Jag har gjort den utan tahini för jag tycker röran är lika …
Ni har väl inte missat att jag finna även på Instagram. Där får ni ta del av alla mina recept och massor av inspiration. Klicka på länken här och sedan på FÖLJ om ni vill följa mitt Instagramkonto! Jag har 142 000 följare i dagsläget vilket är fantastiskt och jag vill gärna ha fler! Jag älskar …
En ljuvligt god chokladbollkladdtårta som både smakar kladdkaka och chokladbollar! Det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. Garnera kladdkakan med chokladbollar och minimarshmallows. Fäst dem med smält choklad. Tips! Ljuvligt, goda recept på havrebollar jag bakat: klicka här för recept! CHOKLADBOLLKLADDTÅRTA 12 bitar 125 g smör ½ krm salt 3 dl strösocker …
Snabb, lättgjord, klassisk filmjölkslimpa som är oerhört god och populär – en riktig favorit! Den håller sig saftig flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Tips! Baka en osötad morotsfilmjölkslimpa utan sirap – klicka här för recept! Tips! Baka fluffiga, goda Hönö västkustkakor – klicka här för recept! Filmjölkslimpa 1 st 3 dl vetemjöl 2 …
Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt. Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept! Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept! Bönburgare TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Ca 12 st 2 st tetrapak blandade bönor, 380 …
Hej, det går inte att se hur man gör påskliljan då länken ej fungerar.
Mvh Eva
Hej! Länken funkar när jag provar. Här kommer länken: http://www.lindasbakskola.se//2018/03/21/sa-gor-du-en-pasklilja-steg-for-steg/
Mvh Linda
Hej! Receptet är uppdaterat nu 🙂
Gjorde denna kakan idag. Blev mkt irriterad då det INTE stod i receptet var och när strösockret skulle tillsättas! Det finns två olika recept. På det ena stod det 1/2 dl socker och på denna sidan står det 1 dl socker? Nu får jag bara hoppas på att kakan smakar någorlunda bra???
Hej! Var hittar du receptet med 1/2 dl strösocker?
På en app som heter My Taste. Jag har printat receptet
Hej!
Min matbutik i byn har inte Dr. Oetker vaniljkräm. Vad skulle kunna fungera istället tror du? Marsankräm?
Hälsningar Emma
Ja????
Hej!
Jag har svårt att hitta De Oetkers produkter, ex vaniljkrämen. Karamellfärg är nästan det enda de har. Har kollat på tex ICA, Konsum och Willys. Har du tips var jag ska söka vidare.
Tack på förhand ?
Du kan använda en annan vaniljkräm också, den ska vara ganska tjock i konsistensen, inte rinnig. Mvh Linda
Hej Linda, får inte tag på den där vaniljkrämen – kan jag byta ut den mot något annat?
Ja marsankräm ????
I receptet står det 5 dl mjölk men på påsen med Dr Oetkers vaniljkräm står det 6 dl…..??
Hej! Det finns två olika recept på påsen. Ett med 4 dl och ett med 6 dl beroende på konsistens. Och i detta recept är det ett mellanting, 5 dl. Lycka till! Mvh Linda
Hej!
Kan denna stå frusen länge?
Skulle behöva göra den nu på fm men inte äta den förrän imorn em…
Eller ska man flytta den till kylen efter 5 timmar?
Den kan stå längre tid i frysen. Mvh Linda
Går ej att svara på kommentarer
Hej! Funkar marsansås om man inte hittar vaniljkräm?
Tack för fin blogg!
Ja det går bra????
Trollade fram den här ur frysen ikväll. Imorgon är det 20a Knut och den har hållit sig i frysen sen i påskas och blivit bortglömd. Lika otroligt god fortfarande. Jag gjorde den med hallon ist för passionsfrukt, men jag minns inte varför det blev så. Otroligt god och ja… den håller sig länge i frysen 😉