Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

KNÅDFRIA FRALLOR

HEMBAKADE, KNÅDFRIA FRALLOR SOM BARA JÄSER EN GÅNG. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knådas, ett enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man göra något annat.

Tips! Baka knådfri snabblimpa – klicka här för recept!

Tips! Baka hemgjord formfranska som inte behöver knådas – klicka här för recept!

KNÅDFRIA FRALLOR

27 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
½ dl rapsolja
18–20 dl vetemjöl

På degen
1 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl.

3. Rulla degen till en lång längd på ett bakbord. Dela degen i 27 lika stora bitar.

4. Krama försiktigt varje degbit i en mjölad hand till en boll. Den behöver inte vara perfekt rund! Den jäser och blir fin under jäsning och gräddning.

5. Lägg frallorna på plåtar med bakplåtspapper, 9 stycken på varje plåt. Låt dem jäsa i ca 45 min under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min (en plåt i taget). Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen.

Tips! Baka knådfri snabblimpa – klicka här för recept!

Tips! Baka hemgjord formfranska som inte behöver knådas – klicka här för recept!

Tips! Baka knådfri snabblimpa – klicka här för recept!

Tips! Baka hemgjord formfranska som inte behöver knådas – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Biskvitårta

Som klassiska biskvier som man köper på konditori, men stor som en tårta istället. Den går fortare och lättare att baka en klassiska biskvier och räcker till många! Man kan själv välja om man vill ha en liten eller stor bit. Förvara den i kylen där den håller sig i ett par dagar. Tips! Baka …

0

Seg chokladkolakladdkaka

Kladdig chokladkolakaka som påminner om seg chokladkola i smaken. Makalöst lyxig och god!!! Seg chokladkolakladdkaka Ca 12 bitar 125 g smör 1 ½ dl ljus sirap 1 ½ dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt ¾ dl kakao 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

0

Limpan med 0 kalorier

April, april… ? ? ? TIPS! Följ mig gärna; Lindas bakskola på Instagram (klicka här) och Facebook (klicka här) om du vill ha alla mina enkla, goda recept, alla innehåller steg-för-stegbilder som visar hur man gör!   .  

0

Citronpaj

Den här citronpajen är fantastiskt god. Pajbotten är spröd och härlig och fyllningen krämig, frisk och fräsch med härlig citronsmak. Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept! Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept! Citronpaj Drömgod citronpaj med frasig smulbotten …

0

Morotslimpor

Saftiga, härliga, rustika morotslimpor! Tips! Du kan halvera degen om du bara vill baka en limpa. Om du inte har något grahamsmjöl hemma går det bra med rågmjöl eller havregryn. Eller så kan hela degen göras med endast vetemjöl, det blir lika gott det, dock blir det lite mindre fibrer i brödet. Tips! Baka, klippta, …

0

Drömgoda tekakor

Drömgoda, saftiga, fluffiga tekakor! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd. Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept! Hälften av rågsikten kan bytas ut till vetemjöl. Drömgoda tekakor Ca 14 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 50 …

0

Rågsiktstekakor

Härliga, saftiga tekakor som är makalöst goda! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd. Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept! Hälften av rågsikten kan bytas ut till vetemjöl. Rågsiktstekakor Ca 14 st 50 g jäst 6 dl mjölk, …

0

Passionsfrukt- och citroncheesecaketårta

I samarbete med Dr. Oetker har jag gjort påskens allra godaste, läckraste tårta. Fyllningen i denna tårta är helt magisk på grund av Dr. Oetkers supersmarriga vaniljkräm (finns bland bakprylar i butiken). Jag har smaksatt fyllningen efter mina personliga favoriter som verkligen passar perfekt i påsk; passionsfrukt och citron. WOW vad gått det blev! Tips! …

19

Så gör du en påsklilja – steg-för-steg

I samarbete med Dr Oetker har jag gjort en påsklilja i Sugar Fondant. Ett roligt påskpyssel och en snygg dekoration på påsktårtan! Det är enkelt att göra denna fina blomma! Steg-för-stegbilderna nedan visar hur man gör. Så gör du en påsklilja – steg-för-steg Du behöver florsocker Dr. Oetker Sugar Fondant, gul och grön kavel papper penna …

0

Tacopaj

Underbart god Tacopaj! Gör en superläcker paj av överbliven tacoköttfärs eller stek ny och tillaga denna superläckra, härliga tacopaj. Servera den gärna med en fräsch sallad. Tips! Servera en nyttig, supergod Kesosallad till pajen – klicka här för recept! Middagstips! Ljuvligt god kycklingfilé i sötsur gräddsås – klicka här för recept! Tacopaj Pajdeg 4 dl …

2

Havrebollskladdkaka

Magiskt god havrebollskladdkaka i långpanna. En superläcker kladdis som man inte kan sluta äta! Tips! Baka de allra godaste havrebollarna, riktiga favoriter – klicka här för recept! Tips! Baka en chokladbollskladdkaka i en vanlig rund form – klicka här för recept! Havrebollskladdkaka 24 bitar 250 g smör 1 krm salt 6 dl strösocker 1 dl …

0

Kärleksmums

Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept! Kärleksmums 25 bitar 4 ägg 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker ¾ dl kakao 2 ½ tsk bakpulver 150 g smör, smält 1 ½ dl mjölk 4 ½ dl vetemjöl  Glasyr ca 2 msk kaffe ½ dl kakao 1 msk …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x