Hemgjord pizza i långpanna är ljuvligt gott och en uppskattad rätt som alla i familjen älskar. Och alla kan ta valfri storlek på pizzabiten vilket är perfekt!
Tips! Gör hemgjord calzone – klicka här för recept!
Hemgjord pizza
2 plåtar
25 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl
Topping
600 g skinka, skuren i bitar
några champinjoner)
600 g ost, riven
torkad oregano
Toppingen kan självklart varieras efter egen smak!
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, rapsolja och vetemjöl. Knåda degen tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Tomatsås – klicka här för recept!
3. Dela degen i två delar. Kavla eller tryck ut degen (på två bakplåtspapper) med fingrarna på ett bakplåtspapper. Lägg dem på varsin plåt.
4. Bred ut tomatsåsen på degarna.
5. Strö över skinka, champinjoner och ost (eller andra valfria ingredienser). Låt degen jäsa i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda pizzan i 13–15 min. Skär den i rutor med en vass kniv.
Denna är verkligen supergod. Jag kan varmt rekommendera denna pizzan.