Kladdkakebrownies som är galet goda! De är lätt kladdiga och man kan inte kan sluta äta dem! De blir nästan ännu godare dagen efter då de blir ännu segare. Men det är ganska liten risk att det är några kvar eftersom de lätt åker rakt ner i magen.
Tips! Baka ljuvligt goda chokladfudgebrownies med kolafudge på ytan – klicka här för recept!
Kladdkakebrownies
24 bitar
200 g mörk choklad (kan bytas ut mot 1/2 dl kakao)
150 g smör
½ krm salt
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen grovt.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och låt den smälta i smöret.
3. Tillsätt salt, strösocker, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm eller en rund springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö över resten av den hackade chokladen på smeten i formen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20–22 min.
Tips! Baka en mycket lättgjord kanelbullekaka som man nästan alltid har ingredienserna hemma till – klicka här för recept!