En underbart god, superlättbakad chokladtårta med grovhackad schweizernöt på toppen! Passar som dessert efter en god middag eller som tårta på födelsedagskalaset. En favorit som är magiskt god!
Schweizernöttårta
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
200 g schweizernötchoklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Hacka chokladen grovt.
4. Strö chokladhacket över smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde eller glass.