De här korvbröden är supergoda och mycket lätta att baka. Degen kan göras några timmar innan gräddning (förvara den i kylen). Det går även bra att grädda dem på grillen, men tänk på att värmen på glöden inte bränner bröden underifrån. Lägg på locket under gräddningen.
Tips! Baka saftiga, goda hamburgerbröd – klicka här för recept!
Snabba korvbröd
Ca 20 st
10 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 msk rapsolja
5 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och vatten och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 20 bitar.
3. Rulla längder av degbitarna, ca 14 cm med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Tips! Baka saftiga, goda hamburgerbröd – klicka här för recept!