Rabarberpaj är bland det godaste som finns – och här får ni ett väl beprövat, klassiskt favoritrecept som alltid lyckas!
Tips!
Rabarberpaj
Fyllning
3–4 rabarberstänger beroende på storlek
3–4 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
½ tsk flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern. Lägg bitarna i en pajform. Blanda bitarna med strösocker och potatismjöl.
2. Deg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.
3. Smula degen över rabarbern.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller glass.
Tips! Baka en otroligt god, knäckig rabarberpaj – klicka här för recept!