En underbart god rabarberkaka som är lite seg i kanterna med ett saftigt innanmäte. Ät den som den är eller ihop med en härlig god hemgjord vaniljvisp – klicka här för recept.
Rabarberkaka
Ca 12 bitar
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält
Garnering
ca 2 stjälkar rabarber
strösocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och skär rabarbern i bitar, ca 1 cm.
4. Strö rabarbern på smeten. Strö över strösocker och kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 27–28 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.
Här hittar du recept på flera supergoda, läckra pajer – klicka här!
Riktigt goda blev dom, men kan man frysa in dom? ☺️
Det går bra!