Meny Stäng

Kladdkakemuffins

 

Ett av de allra godaste, populäraste recepten: kladdkakemuffins! Så gott, så enkelt att baka och man kan inte sluta äta! Servera gärna med en klick vispgrädde och bär så har du en lyxig dessert som passar alla kalas och fester! Ingen kan motstå en hembakad kladdkakemuffins!

Tips! Baka en ljuvligt god kladdkaka som smakar havreboll – klicka här för recept!

Kladdkakemuffins

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl

Garnering
florsocker (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt. Fyll formarna till ca 3/4 med smet.

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 9–10 min. Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och färska bär.

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.