En otroligt god, läcker chokladkaka fylld med färska jordgubbar. Den här är mycket uppskatt, lyxig och läcker att bjuda på!
Tips! Baka en underbar jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Chokladkaka med färska jordgubbar
250 g mörk eller ljus choklad
ca 12 jordgubbar (beroende på storlek)
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Klä en limpform, ca 1 ½ liter med bakplåtspapper. Testa hur många jordgubbar som får plats i botten på formen. Ta bort jordgubbarna ur formen.
3. Täck botten av formen med ett tunt lager choklad.
4. Ställ jordgubbarna i två raka rader på chokladbottnen.
5. Häll resten av chokladen över jordgubbarna. Använd en smörkniv eller liknande och jämna till och måla choklad över jordgubbarna så att de blir helt täckt av choklad. Ställ formen i kylen så att chokladen stelnar. Förvara den i kylen.