- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.
- Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet. Låt den kallna under en bakhandduk.
- Fyllning: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst.
- Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den. Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i plastfolie i kylen.
Drömrulltårta
Du kanske också gillar...
Fler recept...
Fröknäcke
Knaprigt knäckebröd proppat med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till fördrinken på festen. Eller som snacks framför tv:n på lördagskvällen. Fröna är fullproppade med nyttiga fibrer, mineraler och vitaminer. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock. Fröknäcke Ca 20 bitar ½ dl solrosfrön ½ dl sesamfrön ½ dl …
Tekakor
Mjuka, saftiga, ljuvligt goda tekakor. Dessa bröd är riktiga favoriter som man kan äta hur många som helst. De har en rykande åtgång och alla i familjen älskar dem! Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, men då blir de lite segare i konsistensen. Men supergoda ändå! Tekakor 50 g jäst 6 dl …
Hallonmazarinkaka
En lyxig, underbar mazarinkaka med härlig hallonglasyr. En riktig konditorikaka som man lätt bakar själv. En riktig höjdare som garanterat gör succé på fikabordet! Tips! Baka klassiska mazariner – klicka här för recept! Hallonmazarinkaka Ca 12 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker Mazarinfyllning 200 g mandelmassa 100 …