Smulig rabarberpaj är bland det godaste som finns. Här får ni ett favoritrecept som är väl bepröva. Ett av de bästa smulpajsrecepten!
Tips! Gör egen vaniljvisp till pajen – klicka här för recept!
Rabarberpaj
Fyllning
4–5 rabarberstänger (beroende på storlek)
ca 3–4 msk strösocker
1–2 msk potatismjöl
Smuldeg
100 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ dl strösocker
en nypa salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern. Lägg bitarna i en pajform, 25 x 25 cm eller ca 26 cm i diameter. Blanda dem med strösocker och potatismjöl.
2. Deg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.
3. Smula degen över rabarbern.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller glass.