FRALLOR med havregrynsgröt. De är otroligt saftiga och goda. Gröten gör dem extra saftiga och goda!
Tips! Baka saftiga, mjuka morotsfrallor som är ljuvligt goda – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Havregrynsgrötfrallor
Ca 24 st
Gröt
3 dl havregryn
5 dl vatten
1 krm salt
Deg
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
13–14 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Koka ihop havregryn, vatten och salt till en gröt i en kastrull.
2. Smula jästen i en stor bakbunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt gröten, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bullar och lägg dem på plåtar, klädda med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden, en plåt i taget, mitt i ugnen i ca 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.
Tips! Baka kalljästa grötfrallor där degen jäser i kylen över natten – klicka här för recept!