Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Enkla morotsbrödet i springform

enklamorotsbrodet6 enklamorotsbrodet3 enklamorotsbrodet7

Det här saftiga och lättgjorda morotsbrödet behöver bara jäsa en gång i formen. Det får en bra höjd och volym och är ljuvligt gott. Brödet älskas av både vuxna och barn. Frys in det som blir över och ta fram till veckans frukostar!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Kalljäsning: Täck springformen med folié och låt degen jäsa i kylen över natten. Ta fram formen på morgonen innan du sätter på ugnen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen är varm. Grädda enligt instruktionerna.

Enkla morotsbrödet i springform

8–10 bitar

Det mjuka och saftiga brödet jäser endast en gång direkt i formen.

12 g jäst (¼ pkt)
2 dl mjölk, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
75 g morötter, fint rivna
5–6 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Forma degen till en slät boll och strö över lite mjöl. Tryck ut degen till en rund kaka i en springform, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper (utan att jäsa).

3. Nagga degen med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Sänk värmen till 225 grader och grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min.

5. Lyft upp brödet ur formen, i papperet och låt det svalna under en bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Forma degen till en slät boll och strö över lite mjöl.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Forma degen till en slät boll och strö över lite mjöl.
2. Forma degen till en slät boll och strö över lite mjöl. Tryck ut degen till en rund kaka i en springform, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper (utan att jäsa).
2. Forma degen till en slät boll och strö över lite mjöl. Tryck ut degen till en rund kaka i en springform, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper (utan att jäsa).
3. Nagga degen med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Nagga degen med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Sänk värmen till 225 grader och grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min.
4. Sänk värmen till 225 grader och grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min.
5. Lyft upp brödet ur formen, i papperet och låt det svalna under en bakduk.
5. Lyft upp brödet ur formen, i papperet och låt det svalna under en bakduk.

 

enklamorotsbrodet1 enklamorotsbrodet2 enklamorotsbrodet4 enklamorotsbrodet5 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Segmjuk jordgubbskaka

De segmjuka kanterna gör jordgubbskakan oemotståndligt god och festlig!

0

Brödstrutar

Fyll de superläckra brödstrutarna med t ex grönsaker, kyckling, keso eller en god röra!

0

Hönökaka

Mjuka tunna brödplattor som är en uppskattad och god klassiker.

0

Smulig hallon- & chokladpaj

Läcker, smulig hallonpaj med grovhackad choklad på toppen som gör den extra god.

0

Hemgjorda korvbröd

Saftiga och mjuka bröd som gör korven extra god och är mycket billigare än köpta.

0

Runt vitlöksbröd

Saftigt, mjukt bröd med en härlig vitlökssmak. Det passar bra till middag, buffé och picknick.

0

Snabba grahamsfrallor

Servera rykande färska frallor på ca 20 min!

0

Mjuka kanelbullerutor

Sockerkaksrutor med en ljuvligt god kanelbullesmak. Servera gärna med vispgrädde & hallon.

0

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

En riktig chokladbomb för chokladälskaren, toppad salta nötter som ger ett härligt tuggmotstånd.

0

Tunnbröd i stekpanna

Mjuka, goda tunnbröd som gräddas i stekpanna.

0

Kalljäst råglimpa

Rustik, god och kalljäst limpa som jäser över natten och serveras nygräddad till frukost.

0

Knådfria kalljästa frukostbullar

Gör degen på kvällen och kalljäs degen i kylen över natten. Servera nygräddade, varma bröd till frukost!

0