FRALLOR Goda, hembakta frallor. Finns det något bättre än nybakata frallor. Näe, knappast! Det bästa som finns när att njuta av dem medan de fortfarande är varma med smör och en god ost på. Underbart!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här! så får du fler recept och inspiration av mig!

Ca 20 st

Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större luftbubblor. Båda vätskorna är lika goda, men på olika sätt.

50 g jäst
6 dl mjölk eller vatten, fingervarm

2 tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl rågsikt
7–8 dl vetemjöl (eller bara rågsikt eller bara vetemjöl)

Garnering
valfria frön, t ex vallmofrön, sesamfrön

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar, för hand, med en sax eller kniv. Forma dem till bollar lite slarvigt, de blir släta och fina när de jäser och gräddas. Pensla bröden med vatten och strö över valfria frön, t ex vallmofrön och/eller sesamfrön (syns dock inte på bilderna nedan).

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på ett galler.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

frallorsteg-för-steg