Supersaftig, mjuk pepparkaka med härliga julkryddor i smeten!
Tips! Gör din egen pepparkakskrydda: 2 tsk kanel, 1 tsk ingefära, ½ tsk kardemumma, 1 tsk kryddnejlika
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mjuk pepparkaka
Ca 12 bitar
125 g smör
1 ½ msk färdig pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl filmjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Garnering
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.