KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!
Mjuka, härliga, små minilussebullar. Självklart kan man baka ut bullarna i normalstor storlek, men då behöver man grädda dem i 9-12 min, beroende på storlek. Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!!!
Tips! Forma bullarna i olika, fina lussebullsformer – klicka här för bild som visar hur man gör!
Minilussebullar
35–40. Antalet beror på vilken storlek man gör bullarna.
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 påse saffran
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
½ krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
7–8 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Forma runda, små bollar och lägg dem i små kakformar på en plåt. Låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 5 min.
Tips! Frys in de bullar som inte äts direkt för då är de fortfarande färska och goda när man tinar dem.
Ser små och naggande goda ut. Vilket mått ska det vara på kardemumma?