Tekakor är underbart goda bröd! Mjuka, goda och hela familjen älskar dem. Ett bröd för både barn och vuxna.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Tekakor
Ca 30 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl
12–14 dl vetemjöl (eller 6 dl vetemjöl + 6 dl rågsikt)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock.
3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.
4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Dom här blev otroligt goda!! Rekommenderar stort. Väldigt lätta att göra också. 🙂