grovfilmjölkslimpa4 grovfilmjölkslimpa8 grovfilmjölkslimpa5 

Lättbakad, fantastiskt god filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Det tar bara några minuter att röra ihop den kladdiga degen och sedan sköter sig brödet själv i ugnen. Skiva upp limpan i skivor och frys in till veckans frukostar!

Tips! 
Rågmjölet kan bytas ut mot grahamsmjöl. Smaksätt gärna limpan med hasselnötter, 1 dl frysta lingon eller russin.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Grov filmjölkslimpa

1 st

3 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl (fint rågmjöl går lika bra)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Garnering

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap.

2. Tillsätt filmjölk och sirap.

3. Rör ihop allt till en kladdig smet.

3. Rör ihop allt till en kladdig smet.

4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.

4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.

grovfilmjölkslimpa2 grovfilmjölkslimpa3 grovfilmjölkslimpa1 grovfilmjölkslimpa7