Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Grov filmjölkslimpa

grovfilmjölkslimpa4 grovfilmjölkslimpa8 grovfilmjölkslimpa5 

Lättbakad, fantastiskt god filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Det tar bara några minuter att röra ihop den kladdiga degen och sedan sköter sig brödet själv i ugnen. Skiva upp limpan i skivor och frys in till veckans frukostar!

Tips! 
Rågmjölet kan bytas ut mot grahamsmjöl. Smaksätt gärna limpan med hasselnötter, 1 dl frysta lingon eller russin.

Baka superläckra, goda Hönökakor – klicka här för recept!
Baka superläckra, goda Hönökakor – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Grov filmjölkslimpa

1 st

3 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl (fint rågmjöl går lika bra)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Garnering

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap.
2. Tillsätt filmjölk och sirap.
3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.

grovfilmjölkslimpa2 grovfilmjölkslimpa3 grovfilmjölkslimpa1 grovfilmjölkslimpa7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nougattårta

Extra allt! En drömgod, lyxig nougattårta med kladdkakebotten.

0

Vit chokladkladdkaka med Daimgrädde

Kladdkaka med vit choklad och fluffig grädde med knapriga Daimbitar!

0

Kalljäst rågsiktskaka

Gör degen på kvällen, låt den jäsa i formen i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Kalljästa frukostfrallor

Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar.

0

Morotsfrallor

Saftiga, luftiga morotsfrallor – ett favoritbröd som är ljuvligt gott!

0

Snabb pizza

Superläcker pizzabotten utan jäst!

0

Sockerfri äppelkanelglass

NYTTIGT Krämig, härlig fruktglass som är gudomligt god!

0

Nyttig äppelglass

Gör en krämig, mättande & ljuvligt god fruktglass av frysta äpplen, banan och lite mjölk. Sååå gott!

0

Enkla rågsiktsrutor

Rustikt bröd som är himmelskt gott och kräver en liten arbetsinsats.

0

Lindas matbröd

Lindas matbröd med steg-för-stegbilder till recepten!

0

Bananglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri glass gjord av banan & kakao!

0