Knaprigt, supergott knäckebröd som innehåller massor med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till en fördrink. Eller ät det som snacks när du är sugen på något gott. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Tips! Doppa ditt fröknäcke i Guacamole – klicka här för recept!
Lindas fröknäcke
Tips! Byt gärna ut 2 msk valfria frön mot 2 msk chiafrön.
Ca 20 bitar
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl, glutenfritt bovetemjöl eller majsmjöl
2 ¾ dl vatten, kokhett
2 msk rapsolja
Garnering
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, fiberhusk, salt och mjöl i en bunke.
2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna till kanterna på degen.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.
Tips! Fröknäcke är ljuvligt gott till hummus – här får du ett ljuvligt gott recept på Hummus!