Drömgoda chokladtryffelbrownies. Jag får aldrig nog av choklad! Ni måste smaka de här lite kladdiga brownierutorna med en krämig, underbar chokladganach på toppen. De är verkligen to die for!
Baka ljuvligt goda chokladbrownies med flingsalt på toppen – klicka här för recept!
Chokladtryffelbrownies
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla mina nya recept direkt i ditt flöde!
Ca 20 st
125 g smör
200 g mörk eller ljus choklad
2 ¼ dl strösocker
2 msk kakao
1 krm salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Mörk chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner strösocker, kakao, salt och ägg. Blanda sist i vetemjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–24 min. Låt den svalna i formen.
4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut chokladtryffeln på bottnen och strö över kokos. Låt den stelna i kylen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.