Mycket lättbakad, snabb bakpulverlimpa! Den är mjuk, saftig och ljuvligt god! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter. Sedan sköter den sig själv i ugnen under gräddningen. Enkelt, smitigt och perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost eller vid andra tillfällen.
Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl.
Baka underbara frukostfrallor som bara jäser en gång – klicka här för recept!
Bakpulverbröd
6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Stjälp upp degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp limpan i pappret och låt den svalna.