BAKPULVERFRALLOR RECEPT – Snabba, lättbakade bakpulverfrallor som man enkelt slänger ihop när man vill ha nybakat bröd till frukost. Och de här bakpyulverfrallorna innehåller bara 4 ingredienser! Bakpulverfrallor är ett väl beprövat recept som alltid blir lika gott. Ingredienserna till bakpulverfrallor har man nästan alltid hemma.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och kan följa mig på Instastory!
Tips! Baka ljuvligt goda 4-minutersbröd i stekpanna – klicka här för recept!
BAKPULVERFRALLOR RECEPT
Ca 9 st
6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ½ dl mjölk eller vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölk eller vatten i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Dela degen i 9 bitar. Forma dem till runda bollar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Hej! Ska det vara kall eller varm mjölk alternativt vatten. Vad är skillnad på mjölk och vatten i degen. MVH Bodil
Kall mjölk funkar, men kan göra jäsningen något långsammare.