VEGANSKA BAKPULVERFRALLOR Supergott frukostbröd när man vill baka bröd till frukost – snabbt! Dessa veganska bröd är enkla att baka och behöver inte jäsa. Baktid: ca 15 min. Går bra att frysa in.
Mattips! Gör supergoda veganska pannkakor – klicka här för recept!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
veganska BAKPULVERFRALLOR
10 st
3 dl vatten
2 dl havregryn
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
5 dl vetemjöl
Garnering
havremjölk eller vatten
sesamfrön
pumpakärnor
solroskärnor
(eller valfria frön)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vatten och havregryn i en skål. Tillsätt salt, bakpulver och rapsolja. Rör om. Rör ner vetemjölet och blanda ihop allt till en deg.
2. Rulla ut degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar.
3. Forma degbitarna till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla degbullarna med havremjölk eller vatten. Strö över valfria frön på frallorna.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Mattips! Servera en härlig veganfärssås till brödet! Klicka här för recept!