Falukorv i ugn. Hela måltiden tillagas i ugnen och sköter sig själv – under tiden kan man kan göra något annat. Falukorv i ugn är en vardagsklassiker som hela familjen älskar. Ketchup och senap i korven kan uteslutas om man inte gillar det. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tips! Gör tacofalukorv i ugn – klicka här för recept!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Falukorv i ugn med klyftpotatis
4–6 personer
8–10 potatisar
rapsolja
salt
1 falukorvsring
1 msk ketchup
1 msk senap
20–25 ostskivor
2 tomater
salt
peppar
ev. oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i klyftor. Lägg dem på en ugnsplåt (lämna 1/3 av plåten tom, utan potatis). Ringla över olja och strö över salt. Grädda i ugnen i ca 20 min. (Under tiden ska du förbereda falukorven enligt punkt 2, 3 och 4).
2. Skär falukorven i skivor, utan att skära rakt igenom (lämna ca 2 cm i botten).
3. Bred lite ketchup och senap i varje skåra med en kniv.
4. Stick ner en ostskiva i varje skåra.
5. Dela tomaterna på mitten.
5. Ta ut ugnsplåten. Lägg falukorven på plåten, rör även om i potatisen. Lägg även tomathalvorna på plåten. Krydda dem med salt, peppar och oregano.
7. Grädda hela plåten mitt i ugnen i ca 20 min, tills både potatis och korv är genomstekt.
Goda tillbehör:
Blev mycket gott, jag är ingen kock, och har aldrig lagat mat innan jag bilen sjukpensionär, då började jag så smått med det och nu är det riktigt roligt att överraska min sambo
Ser gott ut