Spröda, knapriga chokladsnittar som är vansinnigt goda! Mycket lättgjorda chokladkakor som garanterat har en rykande åtgång.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
CHOKLADSNITTAR
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
ca 400 g valfri choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
3. Lägg ut tre rader med mjölkchokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rulla ut längderna, ca 25 cm långa. Lägg dem ovanpå raderna med choklad och platta till dem lite med fingrarna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
3. Lägg ut tre rader med chokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rulla ut längderna, ca 25 cm långa. Lägg dem ovanpå raderna med choklad och platta till dem lite med fingrarna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.