Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor

CHOKLADBOMB

En chokladbomb som är bland det godaste jag bakat på länge! Makalöst god och läcker. Bottnen påminner om kladdkaka, men inte riktigt lika kladdig. Ovanpå ligger en ljuvlig glasyr och knaprig choklad på toppen! En drömgod chokladbomb.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladbomb

12 bitar

75 g smör
2 msk kakao
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 3 dl florsocker
1 msk starkt kaffe (eller 2 tsk kaffe och 1 tsk vatten)

Garnering
4 bitar choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och och rör ner det i äggblandningen ihop med smöret. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i pajform eller form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–20 min. Låt den svalna i formen. Kakan ska vara lätt lös i mitten och den sjunker ihop lite efter gräddningen. Låt den svalna. 

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så glasyren blir lagom bredbar.

5. Hacka chokladbitarna grovt. Bred ut glasyren på kakan. Strö chokladen över glasyren. Låt glasyren stelna. Förvara kakan i kylen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kall gräddfilsås

En kall gräddfilsås som är väldigt enkel att göra. Den tar bara några minuter att röra ihop och kan smaksättas med valfri kryddning (se nedan). Ett riktigt toppenrecept som även barnen i min familj gillar. Passar bra till lax eller andra fiskar. Tips: Gör en hemgjord romsås till fisken! Kall gräddfilsås 3 dl gräddfil1 dl …

0

baka bröd med vatten eller mjölk

Fråga:Vilken skillnad på brödet gör det om man bakar med mjölk eller vatten? Svar: Ett bröd bakat med vatten får lite segare inkråm, något mer tuggmotstånd och lite större luftbubblor (t ex baguetter). Ett bröd bakat med mjölk får ett inkråm som är lite mjukare med mindre luftbubblor (t ex källarfranska). Båda är lika goda, …

0

LAX I UGN MED POTATISMOS

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK! LAX I UGN Lax i ugn med potatismos är en riktig favoriträtt i min familj! Fantastiskt gott och mycket lätt att tillaga. Lax i ugn går fort att tillaga och sköter sig själv i ugnen. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Lax i ugn med …

0

Lax i ugn med god sås

Lax i ugn med en god sås är ljuvligt gott. Hela min familj älskar lax i ugn och det är en mycket lättlagad rätt. Jag gör ofta såsen enligt basreceptet nedan, men ibland smaksätter jag såsen med någon av ingredienserna i tipsrutan nedan. Servera med kokt potatis, ris, bulgur eller couscous. TIPS! Följ gärna Lindas …

0

Falukorv i ugn med klyftpotatis

Falukorv i ugn. Hela måltiden tillagas i ugnen och sköter sig själv – under tiden kan man kan göra något annat. Falukorv i ugn är en vardagsklassiker som hela familjen älskar. Ketchup och senap i korven kan uteslutas om man inte gillar det. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Tips! Gör tacofalukorv i ugn – klicka …

0

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en festlig, ljuvligt god klassiker som passar till det mesta, både vardag och fest. Rätten består av hela potatisar som är skivade i tunna skivor på ovansidan, men sitter ihop på undersidan. Hasselbackpotatisen är kryddad med salt och ströbröd.  Tips! Blanda ner en pressad vitlöksklyfta i det smälta smöret. Det är också gott …

0

FRALLOR I PAJFORM

BAKA FRALLOR I PAJFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt när frallorna jäser ihop med varandra. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degfrallorna jäsa övertäckta …

2

SIRAPSLIMPA

SIRAPSLIMPA En helt underbar, supersaftig sirapslimpa som jag bakar väldigt ofta. Sirapslimpa är ett favoritbröd som håller sig färskt länge och passar alla tillfällen, frukost, till buffén, utflykten, mellanmål m m.Tips! Om man inte har några limpformar kan man lägga degen i form av limpor på en plåt av bakplåtspapper och grädda. Limporna blir då …

1

enkelt stekpannebröd

ENKELT STEKPANNEBRÖD Det mjuka, härliga stekpannebröden tar bara några minuter att grädda i stekpannan. Supergott och mycket lätt stekpannebröd att baka med ingredienser man oftast har hemma. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här!) STEKPANNEBRÖD 6 st 50 g smör, rumsvarmt5 dl vetemjöl (eller rågsikt)2 tsk bakpulver1 tsk salt2 ½ dl filmjölk, mjölk eller naturell yoghurt GÖR …

0

Havregrynsgrötpannkakor

HAVREGRYNSGRÖTPANNKAKOR Mättande, goda pannkakor med havregrynsgröt som innehåller få kolhydrater per pannkaka. Supersmarriga och lätta att steka, men stek dem tillräckligt länge så de inte faller isär. Pannkakor med havregrynsgröt kan ätas till frukost, lunch, mellis och innan och efter träning. Som stekt gröt, men med ägg i. Servera havregrynsgrötpannkakorna gärna med bär, sylt eller …

1

klassisk äppelkaka

En klassisk, ljuvligt god äppelkaka som är enkel att baka och ingredienserna har man oftast hemma! Äppelkaka är så gott och det här klassiska favoritreceptet blir alltid lyckat. Tips! Gör eget, hemgjort äppelmos – klicka här för recept! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) klassisk ÄPPELKAKa Servera gärna med vaniljvisp – klicka här för recept! Ca …

1

Avokado, tomat & lök- sallad

Avokado, tomat & lök- sallad. En fräsch, underbart god och krämig sallad som passar till de flesta maträtter. Eller lägg en sked på en bit fröknäcke – det är magiskt gott och en perfekt förrätt eller till ett glass bubbel före middagen. Tips! Baka goda baguetter till salladen – klicka här för recept! TIPS! Följ gärna …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x