Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas nyttiga Lindas nyttigt

Nyttiga Havregrynsfrallor med sesamfröN

Nyttiga frallor som inte innehåller något vetemjöl! Istället innehåller degen havregryn, ägg och kvarg.

NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR MED SESAMFRÖN Goda, mjuka frukostfrallor som max tar tio minuter att baka + ugn. Sesamfröna på toppen kan bytas ut mot vallmofrön eller solroskärnor.
Tips! Ät bröden som hamburgerbröd! Supergott!

Diabetestips! Det här brödet innehåller väldigt lite kolhydrater och är perfekt för diabetiker att äta.
Hela degen:
Kvarg kH 8 gram kH
Havremjöl 92 gram kH

Totalt hela degen: 100 gram kH = 10 gram kH per bröd

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

NYTTIGA Havregrynsfrallor med sesamfrön

10 st

3 ägg
2 1/2 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt
1 tsk salt

2 tsk bakpulver
4 dl havremjöl (eller mixa 5 dl havregryn till mjöl)

Garnering
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig, lite lös deg.

2. Klicka ut degen med två matskedar i tio frallor på en plåt med bakplåtspapper (det gör inget om de är lite slarviga). 

3. Strö sesamfrön över frallorna. 

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 17–20 min. 

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Olander
Maria Olander
8 månader sedan

Ett riktigt bra toppenrecept, tack Linda! Detta bröd är en ny favorit!

Du kanske också gillar...

Fler recept...

klyftpotatis recept

KLYFTPOTATIS Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i för låg värme kan det bli en hård kärna i mitten som inte blir mjuk oavsett hur länge man kör den i ugnen. Temperaturen 50-60 grader måste passeras snabbt genom potatisen för att kärnan i potatisen ska bli mjuk. Om den värms upp för långsamt …

0

Nyttig bananlimpa

Nyttigt bananbröd. Ett supergott matbröd utan vetemjöl, istället är det bakat på mixade havregryn (havremjöl). Bananen ger brödet en lätt, härlig sötma, men inte för mycket. Supergott till frukost, mellis eller på en utflykt. Skiva gärna upp brödet och frys in i skivor. Tips! Mixa 7 dl havregryn till 6 dl havremjöl eller köp färdigt …

0

Tekakor recept

TEKAKOR RECEPT Saftiga, hembakta tekakor. Detta är ett riktigt favoritrecept. Bröden har en rykande åtgång och alla i familjen älskar dem! Går bra att frysa in! Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, men då blir bröden lite segare i konsistensen. Men supergoda ändå! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TEKAKOR 25–30 beroende på storlek …

0

NYTTIG BANANCHOKLADGLASS

BANANCHOKLADGLASS Krämig, mjukglassliknande chokladglass banan! Den är klar på bara några minuter (om bananerna redan är infrysta). Perfekt när man är sugen på något gott, men vill vara nyttig. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du fler goda, enkla recept! NYTTIG bananchokladglass 1–2 portioner 2 bananer, frysta i skivor2 tsk kakao ½ dl …

0

Kesogratäng med skinka

Kesogratäng är både nyttigt och supergott! En mycket lättlagad och enkel rätt som innehåller väldigt få kolhydrater. Bara 10 kolhydrater för hela gratängformen. Perfekt för den som vill äta lite kolhydrater. Till diabetiker: 200 g skinka  = 2 gram kH500 gr Keso 4 % = 8.5 gram kHHela formen innehåller totalt 10 gram kolhydrater.(glöm inte …

0

Chokladtårta after eight

Chokladtårta med After Eight-plattor – en lyxig, supergod tårta som passar på alla kalas eller som dessert efter en god middag! Lyxig och superläcker! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADTÅRTA AFTER EIGHT Ca 12 bitar 150 g smör3 dl strösocker3 ägg1/2 dl kakao1 ¾ dl vetemjöl1/2 krm salt Mintchokladglasyrca 25 plattor After Eightflorsocker Garnering på …

0

CHOKLADPUDDING recept

CHOKLADPUDDING RECEPT Krämig, ljuvligt god chokladpudding! En fantastiskt uppskattad och god dessert som kan förberedas och stå i kylen 1–2 dagar före servering. Tips! Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 1 dl mjölk, men puddingen blir extra krämig och god med vispgrädde (eller 3 dl mjölk + 2 dl vispgrädde för ännu gräddigare konsistens). TIPS! …

0

GLACE AU FOUR recept

GLACE AU FOUR En klassisk glassdessert med ett härligt marängtäcke! Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar. Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord …

0

Mister spex glasögon

Kolla in de olika glasögonen på bilden ovan här: Gucci – klicka här Marc Jacobs – klicka här Marc Jacobs guldfärgade  – klicka här Dolce & Gabbana – klicka här I SAMARBETE MED MISTER SPEX har jag kostnadsfritt lånat hem fyra par glasögonbågar. Det kan du också göra! Med koden: LindasBakskola får du 20% rabatt på deras redan …

0

SLARVFRALLOR

SLARVFRALLOR Mjuka, ljuvlig goda frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Frallorna formas slarvigt och behöver inte vara runda eller fina, de jäser upp och blir snygga i ugnen. Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept! slarvFrallor TIPS! Följ gärna …

0

KOLA-CHOKLADTRYFFEL

Kola-chokladtryffel med seg kola i botten. En drömgod liten chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. I kombination med den sega kolan blir det en fantastiskt konsistens och smak!Fler julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KOLA-CHOKLADTRYFFEL Ca 30 st200 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad)2 tsk smör 3/4 dl vispgrädde ca …

0

Julskinka griljering mor matildas rimmade julskinka

I samarbete med Jakobsdals charkuteri har jag tillagat Mor Matildas rimmade julskinka. Det är en riktig delikatess. En fantastiskt mör, saftig och svensk julskinka skinka. Köttråvaran är noggrant utvald av Jakobsdals styckmästare. Enbart de finaste skinkdelarna av svenska grisar används. Skinkan är fri från synligt fett och rimmad enligt en gammal hantverkstradition. Mor Matildas rimmade …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x