Kesogratäng som är underbart god och mycket lätt att tillaga.


Kesogratäng
är en nyttig och supergod maträtt! Servera gärna din Kesogratäng med en fräsch sallat. Kesogratängen innehåller väldigt få kolhydrater, bara 10 g kolhydrater för hela gratängformen. Perfekt för den som vill äta lite kolhydrater.

Till diabetiker:
200 g skinka  = 2 gram kH
500 gr Keso 4 % = 8.5 gram kH
Hela formen innehåller totalt 10 gram kolhydrater.
(glöm inte att lägga på extra kolhydrater om majs tillsätts)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

KESOGRATÄNG

4–5 portioner

500 g Keso (valfri fetthalt)
4 ägg
salt
svartpeppar

Smaksättning 
1 lök, hackad (eller 1–2 dl majs eller annan grönsak)

Fyllning
200 g skivad skinka (kokt eller rökt), skuren i småbitar
(eller 200 g stekt kyckling, skurna i småbitar eller vegetariskt alternativ)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop Keso, ägg, salt och lite svartpeppar med en elvisp. Vispa i ca två minuter.

2. Hacka löken och skär skinkan i småbitar.

3. Rör ner hackad lök och skinka i Kesosmeten.

4. Häll smeten i en ugnsform.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Servera gärna med en fräsch sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är kesogratängskinkastegförsteg-1024x239.jpg