TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
En ljuvligt god, lyxig och superläcker chokladkokos-kladdkaka. Den är så enkel att göra, så himla god! En perfekt kaka att bjuda på när man har gäster eller kalas. Eller bara njuta av den framför tv-n ensam eller med familjen.
Valfri choklad kan användas!
Chokladkokos-kladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 krm salt
1/2 dl kokos
1 ¾ dl vetemjöl
200 g chokladkaka, hackad (strö på hälften av den hackade chokladen innan gräddning och hälften efter gräddning. Chokladen sjunker ner i smeten under gräddningen.)
Garnering
halva chokladkakan, hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Bröa formen med kokos (ströbröd funkar också).
3. Hacka chokladkakan grovt.
4. Strö hälften av chokladkakan ovanpå smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. Ta ut kakan och strö över resten av chokladen på den varma kakan. Låt kakan kallna i formen. Ställ den i kylen en timme. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.
Tips!
Bröa formen med kokos – supergott och en personlig favorit, men man kan också bröa med vanligt ströbröd.