TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök.
Tips! Blanda ner 200 g vit choklad i kladdkakesmeten så blir kladdkakan extra lyxig och god!
Vit kladdkaka med pepparkakssmul
12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering
florsocker
Tillbehör
hallon
vispgrädde
söndersmulade pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen.
4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20–23 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde, hallon och söndersmulade pepparkakor.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)