I betalt annonssamarbete med Matsmart.se
Spindeltårta med kladdkakebotten och chokladganache. Sex av ingredienserna i tårtan har jag handlat från Matsmart.se. Genom att handla på Matsmart.se så gör vi en insats för planeten – vi minskar på matsvinnet! Plättlätt, eller hur! Matsmart strävar alltid efter att priserna ska vara 20-90% billigare än varans normalpris
Du kanske inte kan byta ut sex ingredienser som jag gjorde i denna tårta, men det gör skillnad att bara byta ut en eller två ingredienser när du bakar eller lagar mat. Många bäckar små…
Jag vill utmana er att också bidra till minskat matsvinn! Handla ingredienser till Halloween- och julbaket på Matsmart.se
Matsmart.se har massor av varor, kolla in deras sortiment genom att klicka här! och handla hem varor samtidigt som du minskar på matsvinnet. Varor som kanske annars hade kastats.
Spindelkladdkaka
10–12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg
Chokladganache
150 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
Ögon
2 Ballerinakakor
Spindelben
18 godissnören
Spindelnät och spindel
smält, vit choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.
2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
5. Värm grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.
6. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och lägg två Ballerinakakor ovanpå. Ställ kakan i kylen för att stelna.
7. Fläta ihop sex stycken spindelben (3 godissnören i varje). Lägg dem under kladdkakan vid servering så de sticker fram under tårtan.
Tips! Spindelnätet och den lilla spindeln på kakan har jag gjort av smält, vit choklad. Jag smälte chokladen och använde en sprits med en smal tyll och så spritsade jag chokladen i form av ett spindelnät och en spindel på ett bakplåtspapper. Chokladen stelnade i kylen.