Hemgjord Bounty är himmelskt gott. Bounty är kanske egentligen inget julgodis, men för mig har det blivit en julfavorit! Här får ni enkla steg-för-steginstruktioner hur man gör de smarriga konfektbitarna.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och
Facebook: Lindas bakskola
BOUNTY
25–28 st
50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
Garnering
150 g mörk choklad, smält
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde till en massa. Ställ den i kylen en stund.
2. Rulla massan till fingertjocka längder, ca 4 cm, och lägg dem på en skärbräda i frysen i 30–60 min.
3. Doppa bitarna i smält choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över riven kokos. Låt dem stelna i kylen. Förvara konfekten i kylen i en burk med tätslutande lock.
Jag letade efter ett recept att laga mat till min man på helgen eftersom det är hans födelsedag, men det ser så gott ut att jag inte väntar på helgen, jag lagar det ikväll. Familjen äter en utsökt frukost imorgon. Tack för receptet!
Fantastiska recept lätta att följa och gott blir det oxå
Försvinnande goda, Blir till att göra fler.