Kycklingfiléer och pasta som tillagas i en och samma form i ugnen. Kycklingen blir oerhört saftig, smakrik och god. Och allt får en väldigt god smak eftersom smakerna blandas ihop i formen. En mycket god och lättlagad middag för både barn och vuxna. Kryddningen kan varieras efter smak.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Kycklingpasta allt-i-ett
4 personer
4 kycklingfiléer
salt
peppar
valfria kryddor: t ex curry, chiliflakes
Sås
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk kycklingfond (eller en söndersmulad buljongtärning)
ca 8 dl halvkokt pasta (valfri sort) OBS! koka inte klart pastan helt
färsk basilika
1–2 vitlöksklyftor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan nästan klar, den ska fortfarande vara lite lätt hård (kraftigt al dente).
2. Stek kycklingfiléerna i olja så att de får en gyllenbrun färg. Krydda dem i stekpannan med salt, peppar och t ex curry eller chiliflakes.
3. Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg dem i en ugnsform.
4. Blanda vispgrädde, mjölk, kycklingfond och pressad vitlök i en skål. Häll det på kycklingfiléerna i formen.
5. Häll över kokt pasta och strö över basilika. Sätt på ugnsfolié.
6. Grädda kycklingpastan längst ner i ugnen i ca 25 min. Rör om före serveringen så att gräddsåsen blandas ordentligt med pastan.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)