TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Kycklingfilé i sås i stekpanna är mycket smakrikt och gott! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga.
Kycklingfilé i sås i stekpanna
4 portioner 4 kycklingfiléer salt peppar chiliflakes eller curry 2 vitlöksklyftor 2 dl grädde (valfri fetthalt) 2 msk kycklingfond (eller 1 tärning kycklingbuljong) 1 näve cocktailtomater 1 dl majs (kan uteslutas) | |
GÖR SÅ HÄR
1. Stek kycklingfiléerna på hög värme i olja i en stekpanna tills de får en gyllenbrun färg. Krydda dem med kryddorna när du lägger ner dem i stekpannan.
2. Sänk värmen när kycklingarna är gyllenbruna på ytan. Tillsätt vispgrädde och kycklingfond och rör om. Lägg i cocktailtomater och majs. Sätt på ett lock på stekpannan och låt allt småputtra på låg värme tills kycklingarna är genomstekta. Det tar 15–20 min beroende på storleken. Den låga värmen och locket gör att de blir oerhört möra och saftiga.
Servera med ris, bulgur, pasta eller potatis och en fräsch sallad.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
mums fillibaba
lika god
nice