Spröda, goda kex att äta som snacks, mellanmål, frukost eller att bjuda på till en ostbricka. Degen är väldigt lätt att både göra och baka ut.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Havrekex
1 plåt
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna tills alla klumpar är borta.
2. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
3. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper.
4. Kavla degen med en kruskavel eller nagga med en gaffel, annars kan degen blåsa upp sig under gräddningen.
5. Skär degen i rutor med en degskrapa eller kniv, 6 x 4 st.
6. Grädda kexdegen mitt i ugnen i ca20 min eller tills de fått en gyllene färg. Låt det svalna på plåten. Bryt kexen i bitar när degen kallnat.
Här hittar du goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Idag ska jag baka dessa goda kex