Kokt blomkål är ett supergott, nyttigt tillbehör som passar till det mesta, t ex kyckling, lax, fisk, kött, vegobiffar m m. Ett tips är att ringla över lite smält smör på blomkålen när du lagt upp den i en skål eller på tallriken, men det är gott även utan.
Kokt blomkål
- 1 blomkålshuvud
- 1 tsk salt
- Krydda ev. efteråt med svartpeppar, chiliflakes eller annan valfri krydda.
- Skär eller bryt loss blomkålsbuketterna i mindre bitar. Lägg dem i en rymlig kastrull.
- Täck blomkålen i kastrullen med vatten. Tillsätt salt.
- Koka upp blomkålen och låt den koka i ca 10 minuter eller tills den är mjuk med lite lagom tuggmotstånd.
- Häll bort vattnet och lägg upp blomkålen på en tallrik eller i en skål. Det är gott att krydda med lite svartpeppar, chiliflakes eller annan valfri krydda. Ringla ev. över lite smält smör.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!