Ett riktigt toppenrecept när man vill ha kladdkaka blixtsnabbt! Så enkelt och himmelskt gott!!! Det går alldeles utmärkt att göra kladdkaka i mikron.
I kladdkaka som gräddas i ugnen använder man ägg och det kan man göra med denna också, men den blir lite stabbigare då, om man vill ha kladdigare så använd mjölk istället.
Kladdkaka för 1 person på 1 minut
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1/2 dl mjölk (eller 1 ägg)
1/2 dl smör, smält
GÖR SÅ HÄR
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en djup tallrik. Tillsätt resten och rör ihop till en smet.
2. Kör på högsta effekt i 40–60 sekunder i mikron. Tiden kan variera eftersom effekten är lite olika i olika ugnen.
När kladdkakan börjar resa på sig lite lätt är den klar. Känn med en sked att den är lätt kladdig. Om den är för kladdig, kör några sekunder till. Om den blir för välgräddad får du prova att köra den kortare tid nästa gång. Lycka till!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Den var jättegod tyckte jag perfekta kladdkakan👍🏻