Lindas matbröd Bloggar Lindas Bakskola Lindas nyttiga Lindas nyttigt Lindas små bröd Uncategorized

Havregrynsbröd i stekpanna

132 röster

Supernyttiga bröd som innehåller havregryn och ägg. Ett suveränt recept där bröden steks direkt i en torr stekpanna. Så enkelt, hälsosamt och gott! Bröden blir lite knapriga på ytan och ett riktigt favoritbröd som jag verkligen rekommenderar!

1 bröd innehåller:
20 g kolhydrater
14 g protein

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Havregrynsbröd i stekpanna

7 st

7 dl havergryn
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 ägg
1/2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Smula gönder havregrynen lite lätt med händerna i bunken.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, rör om. Tillsätt ägg och vatten och blanda till en deg. Låt den stå och dra i 10 minuter.

3. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Forma ca 7 runda bollar och platta till dem (en i taget) och lägg dem i en torr stekpanna. Stek i ca 4 minuter på varje sida. Reglera värmen så att de inte bränns.

När gräddningstiden är klar kan du ta upp ett bröd och bryta det på mitten. Om det ser färdiggräddat ut är alla bröd klara. Grädda en stund till om det behövs.

Du kan lyfta på locket efter någon minut och titta på undersidan av  bröden så att de inte bränns, men lyft inte på locket för ofta under gräddningen.

Om du inte har något lock till din stekpanna kan du lägga på folié.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Enkla bagels

ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé. Enkla bagels 12 st50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk rapsolja7 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl Garnering1 ägg, uppvispatca …

0

Pull apart bread / kanellängd

PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla …

0

Havrefrallor utan vetemjöl

Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl. Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar. HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska bli …

0

TWEEK CORNY CRUNCH KLADDKAKEMUFFINS UTAN SOCKER

REKLAM FÖR TWEEK Jag har bakat underbara sockerfria kladdkakemuffins fyllda med Tweek Corny Crunch. Dessa underbara chokladgodisar är crunchiga i mitten och täckta med läcker, sockerfri mjölkchoklad. Så himla bra och gott recept för alla som vill äta sockerfritt och nyttigare bakverk! Tweeks Corny Crunch passar så perfekt i de kladdiga muffinsen. Crunch + kladdkaka …

0

Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva

Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater.  En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar.  Bikarbonat …

0

Kokt blomkål

Kokt blomkål är ett supergott, nyttigt tillbehör som passar till det mesta, t ex kyckling, lax, fisk, kött, vegobiffar m m. Ett tips är att ringla över lite smält smör på blomkålen när du lagt upp den i en skål eller på tallriken, men det är gott även utan. Kokt blomkål 1 blomkålshuvud 1 tsk …

0

Morotsfrallor brytbröd

Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Innanmätet i frallorna blir oerhört mjukt  när degen jäser ihop under gräddningen. Morotsfrallor brytbröd 12 st 50 g jäst 6 dl vatten eller mjölk, fingervarmt  3 msk rapsolja eller smör 2 tsk salt 3 dl finrivna morötter 4 dl grahamsmjöl 10 dl rågsikt Garnering 1 …

0

Cookiesnittar

Himmelskt goda Cookiesnittar med massor av choklad i degen. Jag älskar dessa kakor, bland de godaste jag vet! Cookiesnittar 30 st 200 g smör, rumsvarmt1 dl strösocker2 dl brunt farinsocker2 tsk vaniljsocker1 ägg4 dl vetemjöl1 krm salt Fyllning150 g hackad choklad eller chokladknappar (mörka eller ljusa) (spara några till garnering) GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

Nattjäst bröd i långpanna

Servera nybakat bröd till frukost. Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylskåpet under natten. Ta ut den nattjästa degen ur kylen direkt när du vaknar, sätt på ugnen och grädda bröden medan du dukar fram frukostprylarna på bordet. Väck familjen med en härlig doft av nybakat! Nattjäst bröd i långpanna 16 st …

0

Kärleksmums

KÄRLEKSMUMS Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept! Kärleksmums 25 bitar 4 ägg3 dl strösocker1 msk vaniljsocker¾ dl kakao2 ½ tsk bakpulver150 g smör, smält1 ½ dl mjölk4 ½ dl vetemjöl Glasyrca 2 msk kaffe½ dl kakao1 msk vaniljsocker5 dl florsocker75 g smör, smält1–2 msk vatten Garneringkokos …

0

Baka i långpanna

Min nya bok Baka i långpanna innehåller recept som är suveräna hela sommaren! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN BOK BAKA I LÅNGPANNA!

0

Hallongrottpaj

Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på. Hallongrottpaj 24 st Deg300 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 krm salt 6 ½ dl vetemjöl Fyllning1–2 dl hallonsylt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x