

Tekakor i långpanna. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Otroligt härligt frukostbröd som bara trycks ut i en form och gräddas. Så lyxigt!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!

Grädda gärna brödet i min långpanna som jag tagit fram. Brödet blir mycket saftigt, fluffigt och gott när det jäser ihop i ugnsformen!
Jag har tagit fram denna form utefter vad jag tycker är den perfekta formen. De raka kanterna gör att brödet gräddas jämnt och det är lätt att skära snygga, raka bitar.
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.
Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt från kärleksmums, äppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat. Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Tekakor i långpanna
12 bitar
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk ljus sirap eller strösocker
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl 
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Knåda ihop degen och rulla den i vetemjöl. Tryck ut degen i en långpanna eller på en vanlig ugnsplåt. Nagga hål i degen med baksidan på en elvisp eller en gaffel.
4. Dela degen i ett rutmönster, 4 x 3 rutor. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i 20-24 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!





 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
väldigt lätt och himla gott bröd😍👌
Lättbakat, Fantastiskt Gott, Både Original, men även Lite modifierat.
Testat med Lite både Rågsikt, och Rågmjöl, nu senast även med Russin, och Brödkryddor,,
Farligt gott! 😋😍
Väldigt, väldigt gott& så enkelt. Tack👍🏼