Mjuk pepparkakssockerkaka. Den är väldigt saftig och fantastiskt god! Och doftar ljuvligt efter gräddningen! Den här kakan är ett måste varje jul hemma hos mig. Sååå himla läcker!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Gör din egen pepparkakskrydda – klicka här för recept!
PEPPARKAKSSOCKERKAKA
Ca 12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke (gärna med elvisp). Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Kan man ändra till havredryck och margarin för mjölkproteinallergiska barn?
Ja absolut.