Böngryta – som är en favoritmiddag hemma hos oss! Mättande, smakrik och en mycket lättlagad böngryta som går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Böngryta
8–10 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 tsk curry
1 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikakrydda
1 tärning grönsaksbuljong (eller 1 1/2 msk flytande grönsaksbuljong)
3 paket krossade tomater (à 400 gram)
5 burkar valfria bönor och/eller linser (à 400 gram)
1 liten burk majs
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och hacka löken. Bryn löken ihop med pressad vitlök och alla kryddor i olja i en gryta.
2. Smula ner buljongen och häll i alla krossade tomater. Blanda och låt allt puttra i ca 5 min.
3. Blanda ner alla böner/linser, majs och låt det puttra på låt värme i ca 5 min. Servera till en fräsch sallad och/eller ris.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!