LASAGNE I STEKPANNA Allt tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den allra godaste lasagnen. Att tillaga lasagne i en stekpanna är väldigt enkelt och fantastiskt gott! Det här är ett nytt favoritrecept hemma i min familj! Sååå gott! Tänk på att du behöver ha en stor stekpanna med hög kant, annars får du halvera receptet.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler goda, enkla matrecept – klicka här!
Lasagne i stekpanna
Ca 4 personer
1 gul lök
500 g köttfärs (eller vegofärs)
2 klyftor vitlök
salt
svartpeppar
2 msk torkad oregano
1/2 dl tomatpuré
2 burkar krossade tomater
ca 8 lasagneplattor (eller fler om du vill det)
Vitsås
6 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Garnering
2 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka löken och stek den i lite olja. Tillsätt köttfärsen och stek den under tiden du trycker sönder den med en gaffel.
2. Krydda med vitlök, salt, svartpeppar och oregano. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt allt puttra ihop till en köttfärssås.
3. Vitsås: Blanda kall mjölk och vetemjöl i en kastrull. Vispa ihop allt så att mjölet finfördelas i mjölken. Salta. Koka upp och låt puttra på svag värme tills mjölken tjocknar lite. Mjölk bränns lätt så koka inte på för hög värme.
4. Dela på lasagneplattorna och tryck ner dem i köttfärssåsen. Häll över vitsåsen. Låt allt puttra under ett lock i 15–20 min eller tills lasagneplattorna är mjuka. Tillsätt lite mer vatten eller mjölk om köttfärssåsen blir torr medan det puttrar. Den ska vara krämig, inte torr.
5. Strö över riven ost, sätt på locket tills osten smält. Smaklig måltid.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!