SMÖRDEGSSEMLOR Gör semlor av färdigköpt smördeg, sååååå himla gott och mycket enkelt att göra. Du slippa knåda deg och jäsa. Köp en färdig smördegsrulle (av valfritt märke) och baka de ljuvligaste semlorna. De är inte alls lika mäktiga och söta som vanliga semlor!
Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa in smördegsrutorna mellan ett bakplåtspapper i en plastpåse!
Baka vanliga, klassiska semlor – klicka till mitt favoritrecept här!
Smördegssemlor
12 stycken
1 rulle smördeg (färdigköpt) valfritt märke
5 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
några matskedar mjölk
florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsrullen.
- Skär degen i 12 lika stora rutor.
- Lägg rutorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda smördegsrutorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt dem kallna.
- Vispa grädden fluffig.
- Mosa ihop mandelmassan med mjölk, anpassa mängden mjölk så att mandelmassan blir krämig.
- Skär av toppen på smörkrämsrutorna med en vass kniv.
- Bred ut mandelmassa på bottnen på smörkrämsrutorna (bred ut ända ut i kanterna).
- Spritsa över vispgrädde.
- Lägg på locket och pudra över florsocker. Semlorna håller sig frasiga i många timmar i kylen även när man lagt på fyllningen. Jag bakade mina semlor på morgonen och på kvällen var de fortfarande frasiga och goda när de stått i kylen hela dagen.
Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa in smördegsrutorna mellan ett bakplåtspapper i en plastpåse!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Baka en ljuvligt god semmelsockenkaka – klicka till receptet här!