Sötsyrliga, saftiga citronrutor med härlig citronglasyr. Kärleksmums är en klassiker, men då med choklad. Denna variant med citron är gudomligt god och rekommenderas varmt.
Citronkärleksmums
Ca 20 bitar
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 citron, finrivet skal
Glasyr
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75 g smör, smält
3–4 msk pressad citron
Garnering
ca 3/4 dl kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Tvätta citronen och riv skalet fint med ett rivjärn.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna samt citronskalet och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten till i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min.
5. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och citronjuice så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv när glasyren stelnat.
Om man har en plåt som är 30×40, hur kan man göra då?
Funkar finfint i alla fall