Rustika baguetter med flingsalt på toppen. De har en frasig skorpa och luftigt innanmäte. Bjud på dessa goda baguetter till helgmiddagen, på buffén eller ta med på picknick.
Tips! Degen kan stå och jäsa i kylen hela dagen om du vill förbereda och göra degen 6-8 timmar innan den ska gräddas. Baka sedan ut bröden en stund innan ni ska äta.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
BAGUETTER
3 st
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk rapsolja
11–13 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i 5 min så att glutentrådarna blir starka.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till baguetter, ca 35 cm långa på ett mjölat bakbord. Lägg dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
4. Skär sneda snitt i ytan på bröden med en vass kniv. Pensla med vatten och strö över lite flingsalt och vetemjöl.
5. Låt bröden jäsa under bakduk i 25–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk för att behålla den knapriga skorpan. Förvara bröden i en papperspåse. Om du lägger bröden i en plastpåsen blir skorpan mjuk.